måndag 24 mars 2008

Body i landskapstyget


Sydde en body till O i landskapstyget, var skeptiskt till tyget i början, men nu är det ok. blev jättefin, börjar få in klämmen på det här med kantband nu! Mönstret är från Ottobre.
Har massa tyg kvar, så jag hoppas att det bli fler kläder. kanske skall satsa på att sy upp ett gäng bodysar och lägga på tradera! tror ni det finns marknad för detta motiv!

söndag 23 mars 2008

Kaniner & Ugglor åt folket

Jag har beställt utav den nya laddningen av "kanin" tyget och även av "uggle" tyget från Jofotex. härligt med lite mönster. Är faktiskt lite trött på enfärgat och randigt. Lite prickigt, hade inte suttit fel i mitt tygföråd!

lördag 22 mars 2008

Mitt livs första Hoodie


Blev jättenöjd med resultaten, var tveksam först till den blå kanten, men det funkade. Skall ännu sy på namnbandet. Tack alla på sytråden för hjälpen med mina tusen frågor. Kantbandet blev riktigt bra! och den passade perfekt på sonen. Velouren kommer från stoff&stil och det blå trikån till kantbandet från tradera. Mönstret är ur en ottorbre som jag ändrade lite.

torsdag 20 mars 2008

Mina svar till "barnklädesbyte"

Ålder, kön och storlek på barnen. - Har 2 pojkar en som är 6½ år som drar strl 128 i byxor och 128/134 i tröjor om man köper på lindex o Hm, hemsydda tröjor brukar strl 128 räcka.Den andra pojken är 10 månader och har strl 74/80. Båda pojkar är något runda om magen.

Kläder som behövs. lillkillen behöver det mesta just nu, bodies och pyjamasar är det som är mest brist på för tillfället. Stora killen behöver byxor och t-shirts av den häftiga modellen, gärna döskallar och sånt,

Preferenser hos mamma eller barn. - Mina barn är nästan allätare, den lilla har ju inte så mycket att säga till om, men den stora börjar väl bli lite kräsen. MEN mina barn går inte i rosa. Men annars gillar vi färgglada kläder. till lilleman är velour och mjuk härlig trikå att föredra. Stora killen gillar mjuka byxor, gärna jeans men de ska helst ha mudd. Eller åtminstone resår i linningen. Han har ett par från HM som han älskar, men som snart är utslitna. När jag själv syr till barnen så är jag inte rädd för att återanvända. Det händer att jag använder kläder vi vuxna tröttnat på och syr om. Men det skall vara frächt.

onsdag 19 mars 2008

Gårdagens alster

Byxa och tröja i gul milano, inrop från tradera. Röd textilfärg från panduro. Skitkul att trycka på tyg ju, kommer garanterat bli mera. Jättenöjd med denna dress

Mina nya Namnband

Jag är jättenöjd med mitt val av färger och stil. Men tyvärr vart texten ganska liten och mellanrummet blev lite för stor mellan orden, så kanten att sy fast banden med är inte så stor. Ångrade att jag inte beställde med enkel text på oxå att sätta där man inte syr fast lappen i sidsömmen. Får väl beställa flera en annan gång!

Mina visitkort





Så här blev mina visitkort som skall hänga på kläderna. De kommer från Visvtaprint. Tack GobliGobli för hjälpen.

söndag 2 mars 2008

Pay it forward

PAY IT FORWARD
"I will send a handmade gift to the first 3 people who leave a comment on my blog requesting to join this PIF exchange. I don?t know what that gift will be yet and you may not receive it tomorrow or next week, but you will receive it within 365 days, that is my promise! The only thing you have to do in return is pay it forward by making the same promise on your blog."


Så, om du vill ha en hemgjord present av mig, lova att publicera samma text på din blogg, så skickar jag en till de tre första som kommenterar detta. För att jag ska kunna komma i kontakt med dig, skicka också ett mail till pose@gotland.com samtidigt som du kommenterar i bloggen. Presenten hittar jag på när jag kollat runt lite på din blogg för att veta vad du gillar.