lördag 21 juni 2008

Bokköp


De här böckerna är de senast tillkomna i min boksamling. Inköpta för 5:- st på röda korset!

Muddisar


Ett par muddbycor hann det oxå bli, härligt oranga. Velouren är från Hilco och ett tygbyte jag gjort med Mari! Lite egenknåpat mönster. (hur många varianter finns det på muddisar ;-))

Tröjor i massor






Den senaste tiden har det varit brist på kortärmade tröjor åt pojkarna! Det resulterade i senaste veckans sömnad. Ett gäng tröjor till liten och stor.

Trikåerna är från "trikå-Eva" och ugglorna från jofotex. Mudden från Stoff och Stil.
Tack för tipset om den V-ringade halsen. det blev kanon och var enkelt och snabbt gjort. Blir garanterat fler med denna halsrigning!

Pyjamas


Det har blivit klart ett UFO. klippte ut den för länge sedan men den blev liggande. Inte direkt nöjd med tröjan. För stor i halsen. Tunnt och bra tyg passande till en pyjamas! Annars nöjd.

tisdag 10 juni 2008

Frotte knickers


Så var de klara då! mina frotteknickers. lite korta för att kallas knickers men det funkar. Ev kommer de få mudd istället nedtill när mitt paket från stoff och stil kommer, för det kändes inte riktigt helt bra med bara fåll. det var svårt att få de snygga i sömmarna eftersom de stretchade åt båda håll, men jag sydde med ett bomullsband i sömarna så gick det lite bättre.

Funderar på att ha det imorgon på kommande skolavslutning men både mannen och sonen tittade skeptiskt på mig när jag sa det. och kommenterade "ja du är väldigt orange!"

Dagis väska


Så har jag äntligen gjort min första dagisväska. Den blev i ett tyg från Åhlens och fodrad med ett gult linnetyg. Jag gjorde om mönstret och skippade bottenplattan och förlängde sidorna och sydde av hörnen istället. Lättare och smidigare tyckte jag iallafall!

Det var den första men absolut inte den sista!

Landskaps T-shirt


Det blev en kortärmad tröja till Oscar i det härliga landskapstyget. Men nu finns det inget mera kvar. Tråkigt då det är kalasfint.
Svårt att fota modeller som inte vill vara still. men det får duga så!

lördag 7 juni 2008

Utmaning

Jag har blivit utmanad!

Alfie har utmanat mig...

3 namn jag går under: Sarah, mamma, älskling.
3 saker som skrämmer mig: döden, cancer, och ormar
3 saker som jag har på mig: Jeans, linnen, foppatofflor
3 sanningar: syr för lite i förhållande till tygmängd, behöver motionera, en riktig slösa när det gäller pengar
3 saker jag verkligen vill ha: ett nytt hus och bil, fler barn, en cover pro
3 söta pysslare som jag skickar vidare dessa frågor till: Gekko, Svedin,malaika-angel